Стресът спомага за по-добър екип на работното място

Ежедневната ни работа често води до ситуации на опънати нерви, но малцина осъзнават, че стресът и напрежението в офиса всъщност сплотяват работещите, пише Daily Mail.

Всекидневникът се позовава на ново проучване на учени от Университета на Ланкастър според което служителите, чиято работа е много напрегната, създават най-силните приятелства.

Онези служители, които се подкрепят взаимно, а не губят време и усилия в съперничество, стават по-близки на емоционално ниво, отколкото всеки друг. Дори служителите, които имат много малко общи черни и интереси, могат да станат най-добри приятели, стига работната им атмосфера да напрегната.

В изследването участват 40 британски работници, които били индивидуално интервюирани за връзката им с колегите и приятелствата им извън офиса. Те били помолени да оценят колко силна е връзката им и колко често се виждат извън пределите на сградата, в която изкарват прехраната си.

„Напрежението и стресиращата среда на работното място карат служителите да мислят, че те имат прекалено малко контрол върху случващото се. Това усещане оформя емоционално здрави връзки и приятелства“, обяснява Ан Кронин от Факултета по социология на Университета на Ланкастър. „Така в офиса се раждат връзки, които иначе не биха просъществували другаде“.

www.obekti.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *