Стресът спомага за по-добър екип на работното място

Ежедневната ни работа често води до ситуации на опънати нерви, но малцина осъзнават, че стресът и напрежението в офиса всъщност сплотяват работещите, пише Daily Mail.

Всекидневникът се позовава на ново проучване на учени от Университета на Ланкастър според което служителите, чиято работа е много напрегната, създават най-силните приятелства.

Онези служители, които се подкрепят взаимно, а не губят време и усилия в съперничество, стават по-близки на емоционално ниво, отколкото всеки друг. Дори служителите, които имат много малко общи черни и интереси, могат да станат най-добри приятели, стига работната им атмосфера да напрегната.

В изследването участват 40 британски работници, които били индивидуално интервюирани за връзката им с колегите и приятелствата им извън офиса. Те били помолени да оценят колко силна е връзката им и колко често се виждат извън пределите на сградата, в която изкарват прехраната си.

„Напрежението и стресиращата среда на работното място карат служителите да мислят, че те имат прекалено малко контрол върху случващото се. Това усещане оформя емоционално здрави връзки и приятелства“, обяснява Ан Кронин от Факултета по социология на Университета на Ланкастър. „Така в офиса се раждат връзки, които иначе не биха просъществували другаде“.

www.obekti.bg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност